1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Open Vld en Groen! in kartel naar verkiezingen in Mechelen

De Open Vld van burgemeester Bart Somers (Open Vld) gaat volgend jaar in Mechelen samen met Groen! en onafhankelijk schepen Frank Nobels in kartel naar de verkiezingen. Dat werd vanmiddag meegedeeld op een persconferentie.

Sven Van Haezendonck

Gazet van Antwerpen schreef dinsdag in haar krant over het opmerkelijke 'huwelijksaanzoek' dat uitging van burgemeester Somers. Het zorgde toch voor enige animo aangezien de liberalen er federaal nog mee voor zorgden dat de groenen van de onderhandelingstafel verdwenen.

Het partijbestuur van Open Vld heeft het kartel gisterenavond goedgekeurd. Ook de ledenvergadering van Groen! schaarde zich achter de nieuwe lijst. De grote krijtlijnen van de gezamenlijke programmatekst zijn al klaar. Zo willen Open Vld en Groen! nog meer groene ruimtes in de stad, en aantrekkelijke woonprojecten voor jonge gezinnen. Vandaag om 14u30 gaven Somers en Groen!-parlementslid Kristof Calvo meer uitleg op een persconferentie.

Groen! is voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 een gegeerde bruid in de Dijlestad, want ook de sp.a van eerste schepen Caroline Gennez hengelde naar een samenwerking. Sinds 2007 vormen de socialisten in Mechelen samen met de stadslijst een coalitie. Die stadslijst bestaat uit liberalen, groenen en CDO, een scheurlijst van CD&V.

SVH

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio