Laatste waarschuwing voor Griekse belastingontduikers

Laatste waarschuwing voor Griekse belastingontduikers

Laatste waarschuwing voor Griekse belastingontduikers

Print
Het Griekse ministerie van Financiën heeft maandag waarschuwingen gestuurd naar tienduizenden belastingontduikers dat zij tegen het einde van de maand hun schuld moeten vereffenen. Als ze dat niet doen, dreigen ze hun naam te zien verschijnen op een lijst op het internet.

Volgens de Griekse krant Kathimerini is het ministerie van plan een lijst met 150.000 particulieren en bedrijven te publiceren op zijn website. Het verzamelde de namen en gegevens van de grootste belastingontduikers van het land. Zij krijgen tot 24 november de tijd om hun schuld af te lossen.

Eerder publiceerde het ministerie van Financiën al eens een lijst van zowat 6.000 ondernemingen die de Griekse staat samen nog 30 miljard euro aan achterstallige belastingen moeten betalen, in een poging de staatskas te spijzen. Toen stonden verschillende Griekse staatsbedrijven op de lijst.

Volgens een in juli verspreide verklaring van het ministerie moeten zowat 900.000 mensen nog 41,1 miljard euro aan de Griekse staat. Ongeveer 85 procent van dat bedrag moet komen van maar 14.700 particulieren of bedrijven, aldus het ministerie.

MEEST RECENT