Australian Fine Wines opent wijnbar in kelder

Australian Fine Wines aan de Werf 13 in Lier heeft zijn wijnkelder tot een trendy wijnbar omgebouwd. Die is voorlopig enkel op vrijdag open en heet dus passend ?Fridays'.

Van Rompaey Chris

Een glaasje huiswijn kan al vanaf twee euro, maar voor enkele euro's meer heb je al iets heel degelijks. U kunt kiezen tussen een twintigtal wijnen die per glas verkrijgbaar zijn en deze wisselen wekelijks. Heel het assortiment Australische en Nieuw-Zeelandse wijnen is ook per fles verkrijgbaar aan de winkelprijs plus een vast bedrag: een 'corkage fee'.

Daarnaast zijn er ook een aantal Franse, Spaanse, Zuid-Afrikaanse, Chileense en Argentijnse wijnen per glas te verkrijgen.

"De degustatie van drie verschillende proefglaasjes (één derde gevuld) valt bij veel mensen goed in de smaak. Zo kunt u meer smaken proeven zonder al te veel te hebben gedronken. In een restaurant wordt gewoonlijk door één persoon de wijn gekozen. Hier in de winebar kan ieder de wijn proeven die hij of zij het liefste drinkt. Meer individuele vrijheid om te genieten, daarover gaat het vooral", zegt Katrin van Loock.

Omdat wijn naar een hapje vraagt, zorgt winebar Fridays voor enkele eenvoudige, maar lekkere tapas van de dag. Voorlopig is Fridays enkel open op vrijdag van 13u tot middernacht. De openingsuren breiden uit eens de heraanleg van de Grote Markt achter de rug is.

Info: 03.480.75.95, www.australian-fine-wines.com

Chris VAN ROMPAEY

Foto Joren De Weerdt

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio