Onzekerheid over toeristisch bord blijft

Of de stad Lier haar toeristisch bord langs de E313-snelweg verliest, staat nog niet vast. Dat zegt minister van Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V).

Van Rompaey Chris

Minister van Toerisme Geert Bourgeois (N-VA) wil de bruine, toeristische borden langs de snelwegen vervangen door nieuwe met kleurenfoto's. Maar sommige borden worden weggenomen en níét vervangen, onder meer dat van Lier aan de afrit Herentals op de E313. Lier ligt namelijk verder dan zeven kilometer van die snelweg.

Toen uw krant dit bericht in augustus bracht, liet minister Bourgeois in allerijl weten dat het zeven kilometer-criterium er was gekomen op vraag van het Agentschap Wegen en Verkeer, en dat dit onder de bevoegdheid van minister Crevits valt.

De Lierse burgemeester Marleen Vanderpoorten (Open Vld) wilde van minister Crevits weten hoe de vork precies aan de steel zit. Tot grote verbazing laat Crevits nu weten dat er nog geen definitieve criteria werden vastgesteld.

"Het staat dus ook nog niet vast welke steden een toeristisch bord toegekend krijgen of verliezen", benadrukt minister Crevits.

Chris VAN ROMPAEY

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio