11.11.11 lijkt meer geld te hebben ingezameld dan vorig jaar

De jaarlijkse campagne van 11.11.11 lijkt dit jaar meer geld op te zullen leveren dan in 2010. Dat blijkt uit de eerste balans van de inzamelactie, waarvoor de voorbije dagen in totaal 20.000 vrijwilligers op de been waren in honderden steden en gemeenten. Vorig jaar haalde de ontwikkelingsorganisatie bijna 5,7 miljoen euro op.

fvranckx

"Dat ondanks een besparingsronde die nu zichtbaar boven ons hoofd hangt nog zoveel mensen geraakt worden door de problematiek van het Zuiden, is zonder meer hartverwarmend", stelt algemeen secretaris Bogdan Vanden Berghe.

Volgens hem spreekt het thema van dit jaar, de gevolgen van klimaatverandering voor ontwikkelingslanden, de mensen hard aan. "Ondanks de vermeende klimaatmoeheid is het duidelijk dat de Vlaming wél wakker ligt van het klimaat." Ook de historische datum (11/11/11), en de activiteiten die daarrond georganiseerd werden, zou volgens de organisatie hebben bijgedragen tot het resultaat.

Het definitieve bedrag wordt op het einde van dit jaar bekendgemaakt. In een aantal gemeenten loopt de actie immers nog altijd en mensen kunnen bovendien nog steeds geld overschrijven.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio