Trump haalt het van O'Sullivan na hoogstaande snookerfinale in Antwerpen

Trump haalt het van O'Sullivan na hoogstaande snookerfinale in Antwerpen

Trump haalt het van O'Sullivan na hoogstaande snookerfinale in Antwerpen

Print
De Engelse snookerspelers Judd Trump (rechts op de foto) heeft in de finale van het Antwerpse PTC-toernooi Ronnie O'Sullivan (links op de foto) verslagen. In een hoogstaande wedstrijd voor 1.500 toeschouwers werd het 4-3. De partij in de Lotto Arena duurde amper 75 minuten.

O'Sullivan startte aan een verschroeiend tempo en liep na een misser van Trump uit tot 0-1. De volgende drie frames gingen echter naar Trump. Na minder dan één uur spelen leek de vicewereldkampioen het laken naar zich toe te trekken maar toen pakte 'The Rocket' uit met echte magie. Dankzij twee century's kwam de drievoudige wereldkampioen terug tot 3-3.

In het zesde frame lukte O'Sullivan een 132 break en dus kwam het tot een zevende en beslissende frame. Nadat hij een 16-0-voorsprong had versierd, kwam 'The Rocket' echter verkeerd uit op de derde rode. Zo kon Trump terugkomen en bij zijn tweede bezoek aan de tafel besliste de 22-jarige Engelsman de wedstrijd. Daarvoor had hij wel een ongelooflijke fluke op de frame ball nodig.

Rankingtoernooi

"Het was een zeer goede finale. Al is het wel jammer dat ik heb gewonnen dankzij een fluke. We waren de afgelopen drie dagen de beste twee spelers. Maar wat gelukt hoort er ook bij", reageerde Trump, die dankzij zijn overwinning 10.000 euro rijker is.

Ook over de sfeer in de Lotto Arena was de rising star van het snooker enthousiast. "Eén van de beste op het circuit. Fantastisch om voor zo'n een publiek het toernooi te winnen", aldus Trump, die net als andere snookergrootheden hoopt dat Antwerpen snel een rankingtoernooi wordt.

O'Sullivan, die meteen zijn cheque van 5.000 euro had geopend, feliciteerde zijn tegenstander. "We hebben allebei goed gespeeld maar er kan maar één winnaar zijn. En hij is de man in vorm en verdient de overwinning", klonk het.

Trump-O’Sullivan 4-3: 5-67(63), 90(68)-6, 69(69)-5, 79(69)-0, 7-118(118), 0-132(132), 86-16.

Meer sportnieuws