Heist heeft nu ook zijn "Rode" partij

In de Oude Zwaan werd gisterennamiddag door Eric De Bruyn, nationaal initiatiefnemer van "Rood", de Heistse afdeling voorgesteld. Voor De Bruyn is dit een belangrijke stap die meteen de beweging in de Kempen moet op gang trekken.

anthonissen pierre

Marcel Van Hoof en Dirk Geukens willen in 2012 met een volledige lijst van 35 kandidaten naar de gemeenteraadsverkiezingen.

Zij lichten hun belangrijkste programmapunten toe:

- werk voor de allochtonen en de jonge Belgen via het OCMW. Dat moet de onverdraagzaamheid tegen gaan naar een verdraagzaam klimaat.

- Er moeten meer sociale appartementen en serviceflats komen voor gehandicapten en sociaal achtergestelden, zegt Van Hoof die zelf uit een sociale woonwijk komt.

- Aandacht voor het milieu.

- Aandacht voor de veiligheid met veel fietspaden en de slechte wegentoestand verbeteren.

- Voor een open sociaal beleid

- Het parkeerbeleid is fel gecontesteeerd. Dat beleid moet geoptimaliseerd. De resultaten van onze twee informatievergaderingen met bewoners en middenstanders zullen aan de gemeente overgemaakt voor een algemene evaluatie. Wij geven terug het woord aan de basis.

- Wij willen veel minder feesten dan het huidig bestuur maar het geld dat wij uitgeven zal voor de mensen zijn. De financiën moeten in toom gehouden en het "versmossen van 't geld moet stoppen".

- Het Heistse symbool "de Zwaan" moet terug in ere hersteld en een volwaardige plaats krijgen.

- Eindelijk terug een oppositie vormen in Heist, rol die momenteel alleen Jan Baestaens (ETA) vervult. Wat in Heist momenteel gebeurt is een aanfluiting van de democratie.

- Wij zijn niet "tegen iemand" maar willen onszelf zijn. Ons is het ons niet te doen om de zetels of de postjes maar wij willen ons inzetten voor iedereen, zonder onderscheid, en zeker voor de werkende mens.

"Ik wil dat de oudere mensen terug gelukkig door de Bergstraat kunnen wandelen met hun kleinkinderen. Ik hoop dat wij terug gelijk door de Bergstraat kunnen lopen", sluit Marcel Van Hoof.

FOTO: vlnr. Dirk Geukens, Marcel Van Hoof, als de plaatselijke antennes van Rood in Heist, Eric De Bruyn en Frederik Neels van Rood nationaal.

pierre anthonissen

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio