Nog geen winterweer in het vooruitzicht, maar wel gladde wegen

Wie maandagochtend vroeg de weg op moet, doet er goed aan uiterst voorzichtig te zijn. Voor het eerst dit najaar bestaat er kans op rijmplekken, waardoor het wegdek er op vele plaatsen verraderlijk glad kan bijliggen.

fvranckx

Na de periode van uitzonderlijk warm herfstweer, krijgen we voor de verandering een weekje met nog steeds uiterst zonnig, maar qua temperaturen eerder normaal weer. ‘s Middags klimt het kwik naar tien graden. De nachten worden evenwel koud, met twee graden vorst op neushoogte. Aan de grond kan het nog harder vriezen. Doordat de temperatuur naar beneden duikt, kan plaatselijk zeer dichte mist ontstaan. Die kan vervolgens aanvriezen. Deze gevaarlijke toestand houdt aan tot donderdag. Pas vanaf vrijdag liggen de minima opnieuw boven het vriespunt.

Echt winterweer is nog niet in zicht. Tijdens het weekeinde verdwijnt de zon achter de wolken, maar veel neerslag hangt er niet in de lucht. Volgens onze weerman Ruben Weytjens is het dan wel gedaan met het mooie weer. Er volgt dan omschakeling naar een actiever weertype met geregeld regenvlagen.

GW
Nu in het nieuws