Snijers wint emotionele Rally van de Condroz

Patrick Snijers (Mini JCW WRC) heeft zondag de Rally van de Condroz gewonnen. Ondanks kritiek vanuit alle hoeken die er was gekomen nadat twee mensen zaterdagavond het leven hadden gelaten na een fataal ongeval in Villers-le-Temple bij Hoei besloot de organisatie om de slotmeeting van het Belgisch rallykampioenschap gewoon te laten doorgaan.

fvranckx

Lees ook: Rally van de Condroz gaat door ondanks twee doden

In een wedstrijd zonder toprijders als Thierry Neuville (Peugeot 207 S2000) en Freddy Loix (Skoda Fabia S2000) - zij wilden niet meer meedoen na de gebeurtenissen van zaterdag - haalde Snijers het voor David Bonjean (Peugeot 307 WRC) en Stéphane Lhonnay (Mitsubishi Evo 10). Voor Snijers is het de negende keer dat hij de Rally van de Condroz wint.

"Dit was het moeilijkste podium om te bestijgen uit mijn carrière", aldus Snijers. "Ik had liever in andere omstandigheden gewonnen. Deze editie blijft een bijzonder pijnlijke voor ieder van ons en ik wil dan ook heel graag mijn medeleven betuigen aan de families van de slachtoffers en de gewonden. Ik boek hier mijn negende zege, mijn eerste met een Mini."

Pieter Tsjoen was al langer zeker van de Belgische titel en verscheen niet aan de start van deze rally.

MEER OVER Patrick Snijers

Meer sportnieuws