Ex-Westerlospeler (30) sterft op terrein tijdens match in Merksem

In Merksem is een 30-jarige voetballer zondagnamiddag plotseling overleden tijdens een wedstrijd in de eerste provinciale voetbalreeks in Antwerpen. Tijdens de tweede helft van de match tussen Merksem SC en Kaart zeeg ex-Westerlospeler Bobsam Elejiko in elkaar. De verdediger van de thuisploeg kon niet meer worden gereanimeerd en stierf ter plaatse. De wedstrijd werd stilgelegd.

fvranckx

"In de tweede helft is Bobsam plots in mekaar gezakt. Er was geen contact met een andere speler", licht penningmeester en gerechtigd correspondent Ronny Van Kets van SC Merksem het overlijden toe.

"Onze kinesist en een hoofdverpleegster hebben onmiddellijk de eerste zorgen toegediend en er was ook heel snel een ziekenwagen ter plekke. De dokters hebben nog veertig minuten geprobeerd om Bobsam te reanimeren, maar dat bleek tevergeefs. Hij zou een hartaderbreuk gekregen hebben en had inwendige bloedingen."

"Dit is een drama. Zowel de spelers als de begeleiders van de club worden bijgestaan door iemand van slachtofferhulp", verduidelijkte de club.

Elejiko, een Belgische voetballer van Nigeriaanse afkomst, speelde in het verleden nog vier seizoen voor eersteklasser Westerlo. Nadien trok hij onder meer naar Antwerp en het Portugese Beira-Mar.

Archieffoto

Meer voetbalnieuws