Oppermachtige Stybar wint Superprestigecross in Hamme-Zogge

Zdenek Stybar (Quick.Step) heeft in Hamme-Zogge de derde Superprestigecross van het seizoen gewonnen. In de zesde ronde pakte de Tjechische wereldkampioen uit met een verschroeiende versnelling en hij kon niet meer worden bijgehaald. Kevin Pauwels klopte Sven Nys in een spurt voor de tweede plaats. Niels Albert werd vierde en blijft leider in het klassement.

fvranckx

Zdybar fietste na zijn demarrage halverwege al snel een voorsprong van bijna een halve minuut bij elkaar. In de achtervolging was het een uitgemaakte zaak dat Pauwels, Nys en Albert voor de tweede plaats zouden strijden. Albert moest in de laatste ronde afhaken na problemen met zijn pedalen zodat Pauwels en Nys om de tweede plaats mochten spurten.

"Stybar mocht van mij rijden. Het was niet aan mij om de kloof te dichten. Pauwels kon dat maar deed het niet", verklaarde Nys zijn beslissing achteraf. "Spijtig voor ons, maar het was het goede moment van Stybar. Maar ik ben tevreden", weerlegde Pauwels die kritiek wat.

Nadat Stybar als eerste over de streep was gekomen - voor de Tsjech is het de eerste grote zege van het seizoen - haalde Pauwels het nipt voor Nys.

"Ik heb echt genoten in de laatste ronde", blikte Stybar opgelucht terug op de wedstrijd. "Ik zeg al drie weken dat ik me elk weekend beter voel. Vandaag lieten ze me rijden en had ik al snel 10-15 seconden."

Albert blijft met 42 punten leider in de tussenstand maar ziet Nys naderen tot op 3 punten. Sybar is dankzij de zege zondag derde in de stand met 37 punten. Op 20 november wordt in Aspe-Gavere de vierde wedstrijd in de Superprestige gereden.

Top 10 in Hamme-Zogge 1. Zdenek Stybar (Tsjechië) 2. Kevin Pauwels 3. Sven Nys 4. Niels Albert 5. Radomir Simunek (Tsjechië) 6. Bart Aernouts 7. Bart Wellens 8. Mariusz Gil (Polen) 9. Tom Meeusen 10. Dieter Vanthourenhout

Top 10 tussenstand Superprestige 1. Niels Albert 42 2. Sven Nys 39 4. Bart Aernouts 32 5. Bart Wellens 31 6. Kevin Pauwels 30 9. Dieter Vanthourenhout 11 10. Sven Vanthourenhout 8

Meer sportnieuws