Latvala bezorgt Ford eerredder met winst in Groot-Brittannië

Jari-Matti Latvala heeft in een Ford Fiesta RS de rally van Groot-Brittannië gewonnen, de dertiende en laatste WK-manche van het seizoen.

pneirinckx

De Fin kwam zaterdag na de derde dag aan de leiding en snelde zondag onbedreigd naar de winst, nadat Sébastien Loeb (Citroën DS3) uit de wedstrijd moest stappen na een ongeval tijdens een verbindingsrit. Loeb stond tweede na de 18e klassementsproef zondag toen hij op een rechte, hellende weg in botsing kwam met een personenwagen.

Lees ook: Loeb moet opgeven in WK-manche na botsing

Voor de 26-jarige Latvala is het pas zijn eerste succes dit seizoen, en de vijfde zege van zijn carrière. Hij haalde het in Wales met bijna vier minuten voorsprong op de Noren Mads Ostberg en Henning Solberg. Ook de nummers twee en drie reden in een Ford Fiesta, voor de renstal Stobart. Loeb had de drie vorige edities in Groot-Brittannië gewonnen.

Voor Ford is het de derde winst dit seizoen, na Zweden en Australië. De Amerikaanse constructeur heeft nog steeds niet beslist of Ford ook volgend jaar in de WRC start.

Eindstand WK rally

1. S. Loeb (Fra) 222 ptn 2. M. Hirvonen (Fin) 214 3. S. Ogier (Fra) 196 4. J-M. Latvala (Fin) 172 5. P. Solberg (Noo) 110 6. M. Ostberg (Noo) 88 7. M. Wilson (GBr) 63 8. D. Sordo (Spa) 59 . H. Solberg (Noo) 59 10. K. Räikkönen (Fin) 34

Foto Photo News

MEER OVER Verenigd Koninkrijk

Meer sportnieuws