Hangbuikzwijnen blijven op de loop

De zwijnenjacht in de Beningstraat blijft voorlopig zonder resultaat. Buurtbewoners Ils Vermeulen en Tim Didden kregen zaterdag nogmaals hulp van Horsespirit Rescue.

Toon Verheijen

Horsespirit Rescue is een erkend paardenasiel, maar toch aarzelden ze niet om mee te komen 'jagen' op de nog drie loslopende hangbuikzwijnen in de omgeving van de Beningstraat. Eerder deed Wildlife Rescue uit Heusden-Zolder dat ook al. "We zijn er zelfs speciaal een net voor gaan kopen", lacht Luc Raus van Horsespirit. "Het heeft voorlopig nog niet veel geholpen. We hopen wel dat we ze voor de winter kunnen pakken, want ik vrees dat ze het anders niet overleven. Het zijn nog jonge dieren."

Luc Raus is een dierenliefhebber in hart en nieren omdat hij samen met Sabine Hollands al dertien jaar het paardenasiel uitbaat. Ze vangen ook regelmatig andere dieren op, maar hangbuikzwijnen is wel de eerste keer. "Ik hoop dat ze de man/vrouw vinden die de hangbuikzwijnen gedumpt heeft", zegt Raus. "Die mogen ze van mij een zware boete opleggen. Als je echt dieren hebt waar je niet voor kan zorgen, neem dan contact op met ons of een ander asiel. Dat is beter als in het wild dumpen."

www.horsespirit-rescue.beFoto: Hilde Van Geirt

Toon Verheijen
Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio