Loeb moet opgeven in WK-manche na botsing

Wereldkampioen Sébastien Loeb (Citroën DS3) heeft zondagmorgen opgegeven in de rally van Groot-Brittannië, de laatste WK-manche van het seizoen, na een ongeval tussen de 18e en de 19e klassementsproef. De Fransman stond op dat moment tweede in de tussenstand, na de Fin Jari-Matti Latvala (Ford Fiesta RS).

pneirinckx

De Citroën-piloot was al zeker van zijn achtste wereldtitel nadat Mikko Hirvonen (Ford Fiesta RS) vrijdag uit de wedstrijd moest stappen. Loeb had de laatste drie edities in Groot-Brittannië telkens op zijn naam geschreven.

Bij het ongeval in de verbindingsrit zondagmorgen botste de rallywagen tegen een auto bestuurd door Spanjaarden, die aan de verkeerde kant van de weg reed. Niemand raakte gewond. Een woordvoerder van Citroën liet weten dat het team zal proberen om de wagen van Loeb te herstellen zodat die in Cardiff toch op het podium kan rijden.

Op het moment van het ongeval stond Latvala nog steeds aan de leiding in de rally. De Fin lijkt goed op weg om Ford een eerredder te bezorgen met een derde zege van het seizoen voor de Amerikaanse constructeur, die nog niet beslist heeft of Ford ook in 2012 aan de start komt in de WRC.

Meer sportnieuws