Handelsmissie toont Vlaamse bedrijven de weg naar de Indiase markt

Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) is zondag begonnen aan een zevendaagse handelsmissie in India. Dat land is de op een na snelste economische groeier ter wereld. Peeters wil het pad mee effenen voor Vlaamse bedrijven die er zaken willen doen.

pneirinckx

De minister-president opende in Mumbai een nieuwe vestiging van de Belgische schuimrubberfabrikant Recticel. Samen met China, Brazilië en Rusland is India een economische markt die jaar na naar sterke groeicijfers blijft optekenen. Terwijl Europa flirt met de recessie, dikt de economie in India ook dit jaar aan met ruim 7 procent.

Opportuniteit

"Nu het in Europa wat minder gaat, is India meer dan ooit een opportuniteit", zegt Peeters. Vlaamse bedrijven exporteerden vorig jaar zowat 6,7 miljard euro naar India. Het leeuwendeel komt van de diamanthandel. "Dat is meteen ook onze achilleshiel. We moeten onze export naar India diversifiëren en dus ook andere sectoren aanmoedigen om hier zaken te komen doen", zegt Peeters.

Recticel springt alvast op de kar. De schuimrubberproducent opende zondag een vestiging in Mumbai, het economisch hart van India. Recticel bewerkt er bij ons geproduceerd schuimrubber voor gebruik in onder meer de Indiase auto-industrie.

Minister-president Peeters wil ook Indiase investeerders aanmoedigen om zaken te doen met Vlaanderen. Zondagnamiddag ontmoet hij Indiase zakenlui op een regionale meeting van het World Economic Forum. Met de aanhoudende eurocrisis houdt India de ogen op Europa gericht. Peeters hoopt van Indiase ondernemers te horen hoe zij tegen de situatie in Europa aankijken.

MEER OVER India

Nu in het nieuws