Mechelse politie houdt actie na inbrakengolf

De lokale politie Mechelen heeft zaterdagavond op verschillende plaatsen in de stad een anti-inbraakactie gehouden. Rechtstreekse aanleiding was de inbrakengolf op Wapenstilstand. Zo'n 40 politiemensen kwamen vrijwillig werken op hun vrije dag.

Sven Van Haezendonck

Elf inbraken of pogingen daartoe. "Dat hadden wij al lang niet meer meegemaakt, en wij vonden dat wij onmiddellijk moesten reageren", zegt hoofdcommissaris Yves Bogaerts. In één avond werden ruim 500 voertuigen gecontroleerd. 177 voertuigen en 264 personen werden onderworpen aan een grondige controle. Dat heeft geresulteerd in processen-verbaal voor drugs, het bezit van een verboden wapen, verkeersinbreuken en weerspannigheid.

Somers looft inspanningen

Burgemeester Bart Somers (Open Vld) is blij met de inspanningen van het korps. "Als burgemeester vind ik dit een fantastisch signaal van beroepsijver en engagement ten aanzien van De Mechelaars. Dit bewijst nog maar eens over wat voor een bijzonder politiekorps Mechelen beschikt. Chapeau voor al die politievrouwen en -mannen", stelt hij.

In de Plankendaalstraat in Muizen konden agenten een 29-jarige Mechelaar arresteren die probeerde in te breken. Hij werd op heterdaad betrapt. Dat gebeurde ook op de Kruisbaan, waar een bewoner die getuige was van een inbraakpoging een vuistslag kreeg van een van de daders. Ze sloegen op de vlucht. Ondanks de actie was er ook een inbraak in de De Noterstraat. In de woning werden juwelen gestolen.

SVH

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio