Brecel en Haneveer niet naar achtste finales PTC Antwerpen

Brecel en Haneveer niet naar achtste finales PTC Antwerpen

Brecel en Haneveer niet naar achtste finales PTC Antwerpen

Print
Luca Brecel (foto rechts) is er zaterdagavond in de Antwerpse Lotto Arena op het negende Players Tour Championship-toernooi van het seizoen niet in geslaagd de achtste finales te bereiken.

Het 16-jarige supertalent verloor met 4-2 van de Indiër Aditya Metha. Laatstgenoemde startte met een 118 break. Brecel won de twee volgende frames, maar Metha lukte nog een 86 break en trok uiteindelijk het laken naar zich toe.

Bjorn Haneveer (foto links), aan zijn laatste toernooi toe, verloor met 4-2 van Jimmy White. In de aanvangsfase nam Haneveer een 2-1 voorsprong doch White kreeg het publiek op de rand van de zitjes met een 108 break in het zesde frame.

De verrassing was de uitschakeling van Mark Selby. Het nummer één van de wereld ging met 4-1 onderuit tegen zijn landgenoot Andy Hicks. Judd Trump, de verliezende WK finalist, zag Jimmy White een 3-1 voorsprong nemen, maar hij lukte breaks van 69 en 66 waarmee hij zich toch nog kon plaatsen bij de laatste zestien.

Veteraan René Hemelsoet zorgde ei zo na voor een andere verrassing op het toernooi. De Gentenaar telde tegen Matthew Stevens, het nummer vijftien van de wereld, bij een 3-3 stand, een 42-16 voorsprong. Stevens kon alsnog de wedstrijd winnen.

Meer sportnieuws