Uplace-topman haalt uit: "Je volgt alle spelregels en dan dit"

Uplace-topman Bart Verhaeghe heeft donderdag op een persconferentie fors uitgehaald naar al wie de voorbije dagen en weken kritiek heeft geuit op het grote "winkel- en belevingscomplex" dat zijn bedrijf plant in Machelen. "Je volgt alle democratische en juridische spelregels, je volgt alle procedures, en dan krijg je dit", hekelde hij. Ook de pers spaarde de ondernemer niet.

kscherpenberg

Uplace ijvert al sinds 2007 voor het commerciële complex op de gronden van de vroegere Renault-fabriek. Na jaren van voorbereiding en planning zijn alle vergunningen intussen binnen, behalve dan de milieuvergunning voor het project zelf. De voorbije weken stak echter een storm van protest op tegen het project.

Op een bijwijlen erg emotionele persconferentie onderstreepten de Uplace-mensen dat ze van zowat alle betrokken overheden groen licht hebben gekregen. Ook van zij die zich nu verzetten. Zo werd de stad Vilvoorde meermaals gehoord en betrokken, net als ondernemersorganisatie Unizo en het Brussels gewest. En ook sp.a stemde via de Vlaamse regering steeds mee in, klonk het nadrukkelijk.

Maar toch kunnen een aantal partijen "zich blijkbaar niet neerleggen bij dit democratisch proces". Zij grijpen dan maar naar "demagogische en zelfs autoritaire slogans", betreurde Verhaeghe. De ondernemer is naar eigen zeggen "op", maar weigert de strijd te staken. "De investering van 600 miljoen komt er."

Tot slot haalde Verhaeghe nog uit naar de journalisten, die "het niet begrepen hebben en te weinig moeite hebben gedaan". Hen riep hij op voortaan "hun werk te doen" en het project "correct" voor te stellen.

Vastgoed

Jobs in de regio