Economische crisis leidt tot 8 ontslagen bij ROB-tv

Economische crisis leidt tot 8 ontslagen bij ROB-tv

Economische crisis leidt tot 8 ontslagen bij ROB-tv

Print
ROB-tv heeft acht van zijn in totaal dertig vaste medewerkers ontslagen. De regionale tv-zender moet naar eigen zeggen besparen door de economische crisis. Dat maakt de regionale omroep voor Oost-Brabant donderdagochtend bekend.

ROB-tv kiest voor een nieuwe aanpak en wil voortaan een gebalde programmatie met lokaal nieuws, klein nieuws en lifestyle brengen. Dat gaat gepaard met een aantal organisatorische aanpassingen. Zo wordt het interne productiehuis gesloten en moeten acht medewerkers afvloeien. Die werden donderdagochtend ontslagen.

Net als andere regionale zenders, voelt ROB-tv naar eigen zeggen de druk van de economische crisis. Dat is de reden waarom de zender werk wil maken van een meer wendbare organisatie.

ROB-tv moet besparen, maar is er tegelijk van overtuigd dat een grotere efficiëntie zal leiden tot meer dynamiek op antenne. Hiervoor doet ROB-tv in de toekomst beroep op externe facilitaire- en productiehuizen die flexibel kunnen worden ingezet. Onder meer op het vlak van live-verslaggeving biedt dit bijkomende technische en inhoudelijke mogelijkheden, luidt het.

De ploeg van ROB-tv kan begin 2012 ook beschikken over een grotendeels vernieuwd technisch platform in een nieuwe studio in de Remy-toren in Wijgmaal. "Deze verhuizing luidt de start van een nieuw hoofdstuk in. We willen onze toekomst immers veiligstellen in een snel evoluerend medialandschap. De focus zal liggen op relevante informatie met grote toegevoegde waarde voor iedereen die in Oost-Brabant leeft, woont of werkt."

MEEST RECENT