Kankerpatiënt Dj Rupert vecht met ‘Hope’ voor kankeronderzoek UZA

‘Hope, We love Life’. Zo heet de benefiet van Antwerps deejay en kankerpatiënt Dj Rupert, donderdag 10 november in de voormalige Club Industria. Het doel? Geld inzamelen voor het onderzoek naar gepersonaliseerde kankervaccins, waarmee het UZA recent een straffe doorbraak realiseerde.

Slaets Seppe

Rupert Suply kreeg in 2008 te horen dat hij leed aan een vorm van botkanker. Na intensieve chemo werd hij genezen verklaard tot hij begin dit jaar herviel. “Ik was altijd al met muziek bezig. Maar pas toen ik de eerste keer ziek werd, ben ik beginnen deejayen”, vertelt Rupert. “Ik had dat gewoon nodig. De muziek heeft mij er op de moeilijkste momenten ook doorgetrokken. Muziek is mijn mentale redding geweest . Daarom dat ik besloot vanuit die liefde voor de muziek een grote benefiet, een feest van de hoop, te organiseren.”

Rupert stapte naar zijn collega’s uit de Antwerpse dj-wereld. En die werden allemaal bereid bevonden om gratis hun ding te doen op 'Hope' . “Iedereen komt die avond vrijwillig helpen. En zo kunnen we de gehele opbrengst integraal schenken aan het onderzoeksteam van het UZA. Die mensen leerde ik kennen via de specialisten die mij behandelden. Dat onderzoek kan misschien wel eens voor een gigantische doorbraak in de algemene strijd tegen kanker tekenen. Alleen is daar heel veel geld voor nodig.”

Onrechtstreeks plukt dj Rupert ook een beetje zelf de vruchten van zijn benefiet. Want begin volgend jaar gaat het onderzoeksteam van het UZA aan de slag met Suply. “Onze studie focust nu tegelijk op andere kankers: zoals borst-en longvlieskanker. Maar andere tumortypes, zoals die van Rupert, komen eveneens in aanmerking”, zegt dokter Sebastien Anguille van het UZA. “De bekende  therapieën werken niet optimaal bij botkanker. Chemo slaagt er te weinig in om de kankers helemaal te verwijderen. We hopen dat het gepersonaliseerd vaccin ook bij Rupert zijn eigen immuunsysteem extra stimuleert om de tumor verder af te breken. Zodanig dat hervallen zo goed als helemaal wordt uitgesloten.”

Alle schenkingen zijn welkom bij het overkoepelende Hebafonds. Storten kan op het bankrekeningnummer: 001 – 4046156 – 71, met vermelding HOPE. Een fiscaal attest is beschikbaar.

Seppe SLAET

Vastgoed

Jobs in de regio