Man raast met Aston Martin tegen 292 km/u over E17 (video)

Op het internet is een filmpje te zien waarin een man met snelheden van bijna 300 per uur over de E17 raast. Hij zit aan het stuur van een Aston Martin en rijdt in acht minuten van Waasmunster naar Sint-Niklaas en terug.

jrosquin

Hij werd gefilmd door de passagier, die scherp inzoomde op de snelheidsmeter. De man komt in beeld en zijn stem is hoorbaar. Van het type auto, Aston Martin V12 Vantage Carbon Black, rijden in ons land drie exemplaren. De kans dat de bestuurder door politie en parket gevonden zal worden is dus vrij groot.

Op het stuk van de E17 tussen Waasmunster en Sint-Niklaas rijdt de sportwagen de hele tijd met snelheden van meer dan 170 km/u, met pieken tot 292 km/u. Op de N16 tussen Sint-Niklaas en Temse haalt hij 190 km/u, terwijl op die baan 90 km/u is toegestaan.

Het filmpje werd al in juli op YouTube geplaatst, maar werd pas maandag opgepikt nadat iemand er gewag van maakte op Twitter.

Veroordeling

Mocht de bestuurder alsnog opgepakt worden kan hij nog steeds vervolgd worden en een stevige boete kan oplopen. Tenminste als er voldoende bewijslast is.

Indien hij op dat moment geflitst was riskeerde de hardrijder een boete tot 2.750 euro en een rijverbod van vijf jaar.

Bekijk het filmpje:

BeFo