"Van der Elst denkt langer na dan Brepoels"

Afgelopen weekend raakten de Kanaries de rode lantaarn eindelijk kwijt aan Westerlo. "De resultaten zijn de laatste weken beter, maar we zitten nog altijd in een benarde situatie", waarschuwt hulptrainer Stef Vanwinckel. "We zullen moeten knokken tot het einde."

kscherpenberg

Vanwinckel is aan zijn vierde seizoen bezig bij STVV. Hij begon dit seizoen opnieuw als conditietrainer op Stayen, maar zag met de komst van Van der Elst de T3 op zijn trainingspak vervangen worden door T2.

"De samenwerking met Van der Elst verloopt super. Franky is een heel ander type dan Brepoels. Guido was extraverter, meer een volksmens. Maar ook een superkerel, die STVV heel mooie tijden heeft bezorgd. Van der Elst is veel minder impulsief, hij denkt iets langer na over bepaalde beslissingen."

Een van die beslissingen was om het attractieve voetbal (dat geen punten opleverde) aan de kant te schuiven en uit te gaan van een stevige organisatie. Een goeie keuze, gezien de recente vijf op negen.

"Als je onderaan bengelt, telt maar één ding: punten pakken", zegt Vanwinckel. "We slikten te veel goals. Daar moest een eind aan komen. Met een degelijke organisatie is dat gelukt. Maar ieder voordeel heeft ook z'n nadeel: wij creëren nu minder kansen."

Een puntje op Zulte Waregem is niet slecht. Maar heel veel schiet STVV daar nu ook weer niet mee op. "Elk puntje is van goudwaarde. Maar inderdaad: af en toe moeten we ook een driepunter pakken. Want de kloof op nummer 14, Lierse, bedraagt nog altijd vijf punten", beseft de Truiense T2.

"De eerstvolgende opdracht is op Anderlecht. Dat wordt een moeilijk karwei. Daarna volgen twee cruciale matchen tegen OHL en Bergen. Daarvan moeten we minstens één keer drie punten pakken."

JuS

MEER OVER Franky Van der Elst

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL