PS schrijft open brief naar kiezers

94 parlementsleden van de Franstalige socialisten hebben een open brief geschreven aan hun kiezers. "Het hart van de PS ligt nog altijd bij de mensen op straat, maar onze verantwoordelijkheidszin en de 36 procent van de stemmen die de partij bij de laatste verkiezingen haalde, dwingen haar te blijven onderhandelen", leggen ze uit.

pirombouts

De Franstalige socialisten legt uit waarom ze aan de onderhandelingstafel zitten. "Blijven onderhandelen, discussiëren, werken om eindelijk een nieuwe regering te vormen, is een morele plicht. Om de rechten te blijven garanderen van de werkenden, gepensioneerden, jongeren, mensen in een moeilijk situatie, van iedereen die het moeilijk heeft waardig te leven, gaat de PS voort."

"Hart op straat"

"De PS moet moeilijke maatregelen nemen, die soms het resultaat zullen zijn van compromissen met rechtse partijen, maar het hart van de socialisten ligt nog steeds in de straten, aan de zijde van de slachtoffers van Arcelor en alle arbeiders die vechten voor een job", staat te lezen in Le Soir.

De partij onderhandelt niet alleen omdat ze moet, maar ook omdat ze wil. "De PS is de enige partij die na 125 jaar sociale vooruitgang, de kracht heeft neen te zeggen tegen gestrengheid, maar ook de moed om ja te zeggen tegen haar verantwoordelijkheden", aldus nog de PS.

MEER OVER Le Soir