Pauwels: "Zo dominant zijn is heel plezant"

Print

Pauwels: Zo dominant zijn is heel plezant

Kevin Pauwels laat momenteel weinig liggen. Na de Wereldbeker in Tabor en de Koppenbergcross was hij nu ook in de GP Mario De Clercq de beste. Ook zijn tegenstanders konden moeilijk ontkennen dat Pauwels op dit moment moeilijk te verslagen valt.

"In de slotronde had ik een plannetje en ik heb dat perfect uitgevoerd", gaf Pauwels als uitleg. "Ik wilde absoluut op kop aan het laatste stukje gras beginnen om daar serieus door te trekken. Ik slaagde er in om enkele meters te nemen en dat was voldoende om zegezeker te zijn."

"Reeds tijdens de opwarming op de rollen had ik gevoeld dat ik goede benen had vandaag. Mijn seizoen is tot nu toe meer dan geslaagd. Zo dominant zijn is heel plezant. Ik heb het nooit eerder meegemaakt", besloot de renner van Sunweb-Revor.

"Niet veel te doen aan Pauwels"

Zdenek Stybar was op de Hotond de enige die Kevin Pauwels kon bedreigen. Maar wat de wereldkampioen ook probeerde, Pauwels gaf geen krimp. "Aan deze Pauwels is momenteel niet veel te doen", erkende Stybar. "Ik voelde al snel dat het niet zou lukken om hem te lossen. Ik kon enkel proberen om met hem mee te gaan tot de laatste rechte lijn en er dan voor te sprinten."

Toch gelooft Stybar dat hij weldra Pauwels zal kunnen vloeren "Ik ben op de goede weg. Conditioneel gaat het steeds beter en vandaag heb ik toch tot het einde meegespeeld voor de zege. Het blijft wachten op die eerste overwinning in een topcross, maar ik blijf er in geloven dat het binnenkort lukt."

Nys: "Niet mijn beste dag"

Wie helemaal niet in vorm was, was Sven Nys. Nys kwam in Ronse pas als zevende over de meet. "Reeds tijdens de opwarming voelde ik dat het niet mijn beste dag zou worden", zei Nys gelaten. "Bij de tussensprint ging ik dan zodanig over mijn toeren dat ik heel wat tijd nodig had om te herstellen. Ik kwam er uiteindelijk wel weer wat door, maar in de slotronden zakte ik opnieuw door mijn poten."

Lees ook: Pauwels wint GP Mario De Clercq

MEEST RECENT