Overgangsregering in Grieken­land zonder Papandreou

Overgangsregering in Grieken­land zonder Papandreou

Overgangsregering in Grieken­land zonder Papandreou

Print
Griekenland krijgt een overgangsregering die het land in de komende maanden uit het economische en financiële dal moet halen. George Papandreou zal niet langer eerste minister zijn in die regering.

De nieuwe regering zal de doelstellingen proberen te halen door de eisen die de Europese Unie op 26 oktober formuleerde nauwgezet uit te voeren. Eens die taak volbracht, zullen vervroegde verkiezingen gehouden worden.

Quit Papandreou

In de overgangsregering of regering van nationale eenheid is geen plaats voor de huidige premier, de sociaaldemocraat George Papandreou. Morgen/maandag wordt de nieuwe premier van Griekenland aangeduid.

De beslissingen zijn het resultaat van "topoverleg" zondagavond in Athene tussen president Karolos Papoulias, Pasok-leider en ontslagnemend premier Papandreou en leider Antonis Samaras van de grootste oppositiepartij Neia Dimokratia.

De positie van Papandreou was wankel geworden nadat hij had gesuggereerd een volksreferendum te houden over het door de EU opgelegde spaarpakket voor Griekenland.

Lees ook: Nieuwe regering zonder Papandreou?

MEEST RECENT