Meer dan 200 dieren gewijd in park van Kapellen

Print

Meer dan 200 dieren gewijd in park van Kapellen

Kapellen - Na 25 jaar organiseren van de dierenwijding in Kapellen, stopte de vzw De Vrije Teugel vorig jaar ermee, wel met de hoop dat anderen hun werk zouden verder zetten. En hun wens ging in vervulling. Gert Vervloet uit Hoevenen, zelf 11 jaar deelnemer, nam het initiatief.
“Ik vond dat zo’n mooie traditie zeker niet verloren mocht gaan. Ik zit in het bestuur van de ganzenrijders in Hoevenen samen met Herman Willekens uit Kapellen. Samen hadden we het erover en van het een kwam het ander: de Sint-Hubertusvriendengroep werd boven de doopvont gehouden. Daar maken naast Herman en ik, ook onze echtgenotes Karin Bastiaensen en Karin Huyghen, deel van uit. Wij doen alles zonder sponsoring, al zijn we de gemeente, de parochie en enkele milde schenkers wel dankbaar. Wij hopen op die manier te kunnen blijven doorgaan.”

Niet minder dan een 200-tal ruiters en spannen kwamen opdagen. Daaronder bevonden zich een drietal 4-spannen, zelden te zien op wijdingen. Twee onder hen waren uitgerust met imposante Brabantse paarden die heel wat bekijks kregen. Een ervan, gemend door Toon Brooymans, kwam zelfs afgezakt uit Oud-Gastel in Nederland.

Na de paarden volgde de wijding van de huisdieren, voor het leeuwendeel honden. Daardoor had de wijder van dienst, oud-deken Jef Cleymans, meer dan een uur zijn werk. De wijding werd in het prachtig kader van het gemeentelijk park van Kapellen gevolgd door honderden kijklustigen.

Op de foto’s:
- Herman Willekens is in zijn nopjes met de opkomst.
- Monique De Backer komt reeds 10 jaar als enige met ezeltjes
- Het Babske van Jonckers Diane had het wel koud!
- Een van de drie vierspannen: Tom Stokmans uit Wuustwezel


Roland Haentjens
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio