Fed Cup voor Tsjechië na winst in afsluitend dubbelspel

Fed Cup voor Tsjechië na winst in afsluitend dubbelspel

Fed Cup voor Tsjechië na winst in afsluitend dubbelspel

Print
Tsjechië heeft zondag in Moskou in de finale van de Fed Cup Rusland geklopt met 2-3. Na vier enkelspelen en een 2-2 stand moest het afsluitende dubbelspel voor de beslissing zorgen. Daarin haalden Lucie Hradecka en Kveta Peschke het met 6-4 en 6-2 van Maria Kirilenko en Elena Vesnina, na 1 uur en 36 minuten spelen.

Petra Kvitova, nummer twee van de wereld en recent winnares van de Masters, had zaterdag en zondag telkens haar enkelspel gewonnen. Maar Svetlana Kuznetsova en Anastasia Pavlyuchenkova brachten Rusland evenveel keer op gelijke hoogte.

In het dubbelspel kwam het Tsjechische duo eerst nog 2-4 achter, maar daarna wonnen ze zes punten op rij. In set twee gingen Hradecka en Peschke bij 2-1 door de opslag van de Russinnen en bevestigden tot 4-1. Na een nieuwe break was de 6-2 set-, match- en eindwinst in de Fed Cup een feit.

Tsjechië volgt op de erelijst Italië op en wint de Fed Cup voor het eerst. Rusland had de vrouwencompetitie de voorbije zeven jaar al vier keer gewonnen (2004, 2005, 2007 en 2008).

MEEST RECENT