Crombez: "Onderzoekscommissie rond Dexia onvermijdelijk"

Crombez: Onderzoekscommissie rond Dexia onvermijdelijk

Crombez: "Onderzoekscommissie rond Dexia onvermijdelijk"

Print
Zowel op federaal als op Vlaams niveau is een onderzoekscommissie naar Dexia en/of de Gemeentelijke Holding onvermijdelijk. Dat stelde sp.a-fractieleider in het Vlaams Parlement John Crombez zondag in 'De Zevende Dag' (één).

Jan Jambon (N-VA) wil vooral een federale onderzoekscommissie. Een Vlaamse onderzoekscommissie kan voor hem ook, maar dat mag geen ersatz zijn voor een federale commissie. CD&V wil eerst de hoorzittingen afwachten, herhaalde Hendrik Bogaert.

Coene

Volgens Crombez hebben de uitspraken van gouverneur van de Nationale Bank Luc Coene in de Kamercommissie Financiën duidelijk gemaakt dat zonder een parlementaire onderzoekscommissie er niet zal achterhaald kunnen worden "wat er gebeurd en vooral niet gebeurd is". Jambon was het daar mee eens, maar zet toch vooral in op een federale onderzoekscommissie omdat daar het zwaartepunt ligt. De N-VA'er vroeg zich ook af of twee onderzoekscommissies over hetzelfde onderwerp wel nuttig zijn.

CD&V'er Bogaert herhaalde het pleidooi van zijn partij dat er eerst moet gekeken worden of de werkzaamheden van de bijzondere Kamercommissie iets opleveren. Daarbij kan het inzetten van een dataroom, een plaats waar geheime documenten onder bepaalde voorwaarden kunnen ingezien worden, nuttig zijn, aldus nog Hendrik Bogaert, die een Vlaamse onderzoekscommissie niet meteen ziet zitten.

MEEST RECENT