Gentse Club Brugge-fan in coma geslagen door Buffalo

Gentse Club Brugge-fan in coma geslagen door Buffalo

Gentse Club Brugge-fan in coma geslagen door Buffalo

Print
Een 56-jarige Gentenaar wordt in een kunstmatige coma gehouden nadat hij als Club-Brugge supporter tijdens een voetbalruzie klappen kreeg van een Buffalofan. Die laatste werd opgepakt en wordt zondagavond voor de onderzoeksrechter geleid, zo meldt het parket van Gent.

De man stapte zaterdagochtend tussen 2 en 3 uur, na een avondje uit in de Gentse stationsbuurt, alleen naar huis. In de Koning Boudewijnstraat raakte het slachtoffer, een fan van Club Brugge, betrokken in een voetbalruzie. Eén AA-Gent supporter pakte het slachtoffer hardhandig aan, waardoor die ernstige verwondingen aan het hoofd opliep.

Kunstmatige coma

Wellicht werd er ook een flesje bier gebruikt tijdens de vechtpartij. Het slachtoffer wordt in een kunstmatige coma gehouden tot na een operatie. Volgens het parket is de toestand van de man wel stabiel.

Dader opgepakt

De lokale recherche voerde intensief speurwerk uit en arresteerde de dader zondagochtend. De 37-jarige Gentenaar bekende en wordt zondagavond voor de onderzoeksrechter geleid. Het parket wil de man vervolgen voor "poging tot doodslag".

MEEST RECENT