25-jarige bestuurder rijdt al vier jaar zonder rijbewijs

Print
Mechelen - De politie voerde zaterdag- en zondagnacht in totaal 1.177 ademtesten uit bij de controleposten aan de rotonde Mechelen Zuid, op de N16, R6 en op de Antwerpse-, Gentse- en Brusselsesteenweg en aan de Zandpoortvest. In totaal werden 37 dronkaards geklist waarvan bij vier chauffeurs het rijbewijs onmiddellijk werd ingetrokken.
Van een 25-jarige bestuurder kon het rijbewijs zelfs niet ingetrokken worden. De chauffeur probeerde de inspecteurs wijs te maken dat hij al vijf jaar een rijbewijs had maar dat hij het net verloren was. Bij nazicht bleek dat hij in het verleden een voorlopig rijbewijs had gehad, maar dat het reeds vervallen is sinds maart 2007 en dus al méér dan vier jaar zonder rijbewijs rijdt.

Een aantal (dronken) chauffeurs probeerden de controle te omzeilen door onder meer van plaats te wisselen met een passagier, maar de inspecteurs hadden het in de gaten. Ook een bestuurder die rechtsomkeer maakte werd na een achtervolging gevat. De man had 1,2 promille op en had een voorlopig rijbewijs waarmee hij niet in de weekends mag rijden.

Leo DE NIJN
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio