Hexaan komt vrij: 1 werknemer Lanxess naar ziekenhuis

Hexaan komt vrij: 1 werknemer Lanxess naar ziekenhuis

Hexaan komt vrij: 1 werknemer Lanxess naar ziekenhuis

Print
Zwijndrecht - Bij het bedrijf Lanxess Rubber in Zwijndrecht is zaterdag een hoeveelheid hexaan vrijgekomen. Eén werknemer van het bedrijf werd naar het ziekenhuis overgebracht. Dat meldt de lokale politie van Zwijndrecht zondag.

Hexaan is een vloeibaar bestanddeel van aardolie, dat ontplofbaar is en schadelijk voor de mens en de natuur.

"Zaterdagochtend rond 9 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd inzake een accidentele vrijzetting van hexaan tijdens een verwerkingsproces", zegt een woordvoerder van de politie van Zwijndrecht. "Bij aankomst van de brandweer werd onmiddellijk een schuimtapijt op en rond het vrijgekomen hexaan gelegd, teneinde de substantie zo veel mogelijk te neutraliseren." De situatie was daardoor al snel onder controle.

Uit metingen bleek dat de omgeving niet werd blootgesteld aan schadelijke stoffen. "Na afhandeling van het incident bleek dat één werknemer van Lanxess Rubber kort werd blootgesteld aan hexaan, waarop beslist werd de betrokken werknemer preventief voor observatie te

hospitaliseren."

Het incident werd volgens de directie van het bedrijf veroorzaakt door een processtoring waarbij een hexaanpomp uitviel.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio