Belgische webhost Charlie Hebdo met de dood bedreigd

Belgische webhost Charlie Hebdo met de dood bedreigd

Belgische webhost Charlie Hebdo met de dood bedreigd

Print
De storm die het jongste nummer van het Franse satirische blad "Charlie Hebdo" ontketende, krijgt nu ook in ons land een staartje. Bij Bluevision, de Brusselse webhost van het magazine, liepen doodsbedreigingen binnen.

In het nummer van woensdag "vierde" de krant, die voor de gelegenheid de titel "Charia Hebdo" kreeg en de profeet Mohammed als hoofdredacteur had, "de overwinning" van de islamistische partij Ennahda in Tunesië.

Dat viel niet in goede aarde bij de moslimgemeenschap. Er volgde een golf van kritiek en er werd zelfs brand gesticht in het hoofdkantoor van het weekblad (foto).

De website van Charlie Hebdo deelde ook in de klappen. Woensdag werd die gekaapt door een groep Turkse hackers. Dat euvel werd snel verholpen, maar even later was de website opnieuw niet langer beschikbaar en dat was zaterdag nog steeds het geval. "Dat komt doordat ik met de dood word bedreigd", vertelt Maël Doudelet, zaakvoerder van Bluevision, in een Corelio-krant.

Het Brusselse bedrijf is de webhost van charliehebdo.fr en zorgt er met zijn servers voor dat de website kan blijven draaien. "Uit veiligheidsoverwegingen kan ik niet dieper ingaan op de aard van die bedreigingen, maar ze zijn heel specifiek", aldus Doudelet.

"We hebben er het raden naar wie hierachter zit, maar de politie onderzoekt de zaak en zorgt voor extra beveiliging". Ook verschillende medewerkers van Charlie Hebdo staan momenteel onder politiebewaking.

MEEST RECENT