Politie zoekt autodief na spectaculaire achtervolging

De politie Maasland heeft zaterdagavond een spectaculaire achtervolging gehouden op een bestelwagen die in Neeroeteren bij Maaseik gestolen was. Er is door de Belgische politie ook op Belgisch grondgebied geschoten om het voertuig staande te houden.

ikerremans

De politie Maasland kon de gestolen bestelwagen traceren door het gps-systeem in het voertuig. In Nederland ging de politieachtervolging onder meer richting Weert en dan terug richting België. De achtervolging situeerde zich in de Belgisch-Nederlandse grensstreek. Zowel de Belgische, als de Nederlandse politiediensten zaten de dief op de hielen.

In Nederland ramde de verdachte een Belgische politiewagen en een bus met passagiers van de Nederlandse vervoersmaatschappij Veolia. Er vielen geen gewonden, maar de materiële schade is groot.

Uiteindelijk strandde het voertuig op de Hulmusweg in Haler, niet ver van Molenbeersel (Kinrooi). De verdachte kon te voet ontkomen. De politie is onder meer met speurhonden bezig om de man op te sporen. Het zou gaan om een twintigjarige man met donkerblond haar.

MEER OVER Maaseik

Nu in het nieuws