Lokeren

1 / 2

Westerlo verder de dieperik in na 2-4 tegen Lokeren

Westerlo leed zaterdag alweer een pijnlijke nederlaag. Het verloor met zware cijfers van Lokeren dat efficiënter voetbal verkocht en zijn doelkansen aan een hoog percentage afwerkte: 2-4.

ikerremans

Bij de thuisploeg geraakten de geblesseerden Corstjens en Ngolok niet speelklaar. Trainer Maes moest bij Lokeren noodgedwongen vier vervangingen doorvoeren, vermits Taravel en De Ceulaer geschorst waren, De Bock met griep sukkelt en Trompet geblesseerd is. El Mouataz, Tiko, Gueye en De Pauw verschenen hierdoor aan de aftrap.

De partij begon voor een puntenhongerig Westerlo dramatisch, want na drie minuten stond de thuisploeg al op achterstand. Tshimanga stuurde de bal centraal door de Westelse defensie tot bij de vrijstaande De Pauw, die Deelkens met een geplaatst schot vloerde. Kort hierop kwam Lokeren zelfs dicht bij de 0-2 toen Deelkens een loeier van Overmeire niet onder controle kreeg en zich gelukkig mocht prijzen dat de botsende bal over ging. De thuisploeg probeerde hierop druk op de ketel te zetten en dreigde met een afgeblokt schot van Dekelver en een pegel van Arbitman op Copa. In het derde kwartier volgde dan opdoffer nummer twee toen Persoons een voorzet van Leko binnen kopte.

De pauze bracht geenszins rust binnen een nerveus voetballende thuisploeg, want Lokeren mocht bij zijn eerste aanval alweer juichen. Deelkens kreeg een pegel van Leko niet onder controle en Tshimanga had de bal maar over de doellijn te duwen. Het werd nog pijnlijker toen Harbaoui een voorzet van Gueye voorbij Deelkens kopte. Westerlo redde hierop nog de eer met twee tegendoelpunten.Eerst kopte Wils een hoekschop van Juande binnen. Vervolgens was het de beurt aan Arbitman om een zwieper van Marcao naast Copa te koppen.

BO

Scheidsrechter: Bourdouxhe Toeschouwers: 4.000

WESTERLO: Deelkens, Vanaudenaerde, De Greef, Wils, Cabeke, De Smet, Juande, De Petter, Dekelver, Owusu, Arbitman LOKEREN: Copa, Tiko, Maric, Gueye, El Mouataz, Persoons, Leko, Overmeire, De Pauw, Harbaoui, Tshimanga Doelpunten: 3' De Pauw 0-1, 37' Persoons 0-2, 49' Tshimanga 0-3, 62' Harbaoui 0-4, 69' Wils 1-4, 69' Arbitman 2-4 Gele kaarten: Arbitman (protest), De Greef (fout) Vervangingen: 38' Owusu door Delen, 66' Leko door Patosi, 68' Cabeke door Cardoso en Vanaudenaerde door Marcao, 76' Tshimanga door Deekman, 90' De Pauw door De Roover