STVV pakt nuttig punt bij Zulte Waregem

De match tussen Zulte Waregem - STVV bleef zaterdagavond zonder goals. STVV nadert dan wel niet van Zulte Waregem, maar voor Franky Van der Elst is dit toch wel een nuttig punt na een derde wedstrijd op rij zonder nederlaag. De thuisploeg bleek ook nu geen goalgetter in huis te hebben om zijn overwicht na de pauze te valoriseren.

ikerremans

De eerste helft in het Regenboogstadion was van een ondraaglijke lichtheid: beide teams slaagden erin om niets neer te zetten dat op een doelpoging geleek. De Fauw wou wel eens Naessens wegsturen maar die liep buitenspel. Aan de overkant zette Schouterden zowaar een actie op maar Reza bleef geheel in de toon van het verhaal: hij kopte slap voorlangs. Pas dan, het halfuur voorbij, daagde Iandoli op maar zijn schot werd naast het doel gedevieerd.

Franky Van der Elst besteedde aandacht aan de organisatie met veel storend volk vóór de defensie. Hij had er achterin Euvrard weer bij na zijn schorsingsdag, waardoor Kotysch een lijn opschoof en Delorge naar de bank ging. Bij Zulte Waregem was Chevalier terug uit schorsing maar hij kreeg niet eens zijn naam op het scheidsrechtersblad. Moussa Maazou haalde wel nog eens de selectie na een passage bij de president van Niger en… in de B-kern van Zulte Waregem. Na 14 minuten stond de Nigerees zelfs op het veld toen Rossini uitviel met een beenblessure.

Maazou kwam maar heel traag op het veld en even traag in de wedstrijd: de ene keer dribbelde hij zijn tegenstander dan wel maar vergat de bal mee te nemen, een andere keer liet hij zien dat veel van zijn Lokerse snelheid is afgebot. Toch was hij het die het vuur in de pan deed slaan na zegge en schrijve 53 minuten. Thomas Matton was er aan de rust ingekomen en had meteen een paar strakke voorzetten in huis. Een ervan kopte Maazou staalhard in: de bal ging tegen de bovenlat en ketste terug via de handen van de graaiende doelman in corner.

Zo hadden we dan toch plots een wedstrijd. Aan de overkant had Kotysch nog wel wat moeten doen met een boogballetje van Dufer die hem afzonderde, maar hij kraakte compleet zijn schot. En een tot dan toe onzichtbare Reza kwam op zijn beurt piepen met een knal die Muyters knap wegwuifde. Toch was het in de buurt van Davino Verhulst dat het behoorlijk warm werd. Nu niets meer van het waardeloze spel van de eerste helft maar stevige acties, alsof het dan pas mocht. Een doelpunt bleef evenwel uit, daarvoor zorgde Verhulst toen hij eerst een lage laterale pass van Naessens pakte en even later een vlam van Sivakov neutraliseerde.

Dé kans voor de thuisploeg kwam er tien minuten voor tijd bij een heuse twee tegen één situatie, maar Jens Naessens talmde te lang om de vrijstaande Maazou aan te spelen. Zo bleef het 0-0 en daar konden Darije Kalezic en het Waregemse publiek beslist niet om lachen.

Eddy SOETAERT

Scheidsrechter: Wim Smet Toeschouwers: 6.571

ZULTE WAREGEM: Muyters, De Fauw, D'Haene, Maréval, Hamalainen, Serwy (46' Matton), Colpaert, Sivakov, Delaplace, Rossini (14' Maazou), Naessens (84' Milunovic) STVV: Verhulst, Ngawa (56' Okotie), Euvrard, Buysens, Iandoli, Kotysh (61' Delorge), Mennes, Daerden, Dufer, Reza (89' Daeseleire), Schouterden Gele kaarten: Schouterden, Colpaert, Okotie

Meer voetbalnieuws