1 / 2

Beerschot stuurt Bergen weg met 2-0

Met een thuiszege tegen Bergen heeft Beerschot zich weer in de veilige middenmoot gespeeld. Opvallend was wel dat de uitblinker van de match Beerschotdoelman Pacovski was.

ikerremans

Bij Beerschot geen Stijn Stijnen in het doel, maar bekerheld Pacovski. Stijnen blesseerde zich op de laatste training aan de hand. Tijdens de opwarming viel ook Porokara nog uit, zodat François aan de match mocht beginnen. Bergen schoot het felst uit de startblokken en zette Beerschot meteen onder druk. Eerst was er een attente reactie nodig van Pacovski op Sawaneh van een doelpunt te houden en even later moest de Beerschotdoelman opnieuw plat om een poging van Perbet in hoekschop te duwen.

Nadat de eerste storm een beetje tot bedaren was gekomen, stak Beerschot even de neus aan het venster. Een afstandsschot van Nyoni week af op een verdediger van Bergen en enigszins verrassend stond de 1-0 op het bord.

Kort voor de rust kon Timmermans zich gemakkelijk doorzetten op rechts. Bij het uitkomen botste Pacovski op zijn ploegmakker Mac-Donald die zwaar hinkend van het veld werd geholpen en moest vervangen worden door Rojas. Pacovski zelf kon na lang oplapwerk toch verder.

Ook bij het begin van de tweede helft kon Beerschot zijn wil niet opdringen. Plots schoot toch iedereen wakker. Perbet deviëerde in doel, maar de grensrechter had buitenspel gezien. Onmiddellijk daarna stond Bourabia plots alleen centraal voor doel, maar Pacovski redde de Kielse meubelen. Toch kantelde de wedstrijd opnieuw. Een schot van Losada zoefde nipt over en toen Sidibe zich doorzette op aangeven van Rojas, trok Lepicier aan de noodrem. Rood voor de verdediger van Bergen en Losada trapte de vrijschop laag naast de muur voorbij Berthelin.

HF

Scheidsrechter: Serge Gumienny Toeschouwers: 7.906

BEERSCHOT: Pacovski, Malul, Kagelmacher, Mikulic, Van der Heyden, François (67' Custovic), De Decker, Nyoni, Mac-Donald (42' Rojas), Losada, Sidibe BERGEN: Berthelin, Timmermans, Dia, Lepicier, Monteyne, Matthys (80' Makiese), Bourabia, Blondelle, Zola, Sawaneh, Perbet Doelpunten: 20' Nyoni 1-0, 71' Losada 2-0 Gele kaarten: Blondelle, De Decker, Mikulic Rode kaarten: 69' Lepicier (overtreding)

Meer voetbalnieuws