1 / 2

Claasen leidt Lierse naar eerste thuiswinst

Lierse heeft zijn eerste thuiszege van het seizoen beet. Twee doelpunten van Claasen en een treffer van Grancarov kregen het Lisp aan het dansen tegen OH Leuven. De Pallieters lopen meteen vijf punten weg van concurrent Westerlo.

ikerremans

Chris Janssens schakelde tegen OH Leuven opnieuw over naar een systeem met vier verdedigers en offerde Frans, die pas vrijdagmiddag te horen had gekregen speelgerechtigd te zijn. Collega Ronny Van Geneugden moest de afwezigheid van zijn offensieve woelwater Ruytinx opvangen.

Na de pijnlijke thuisnederlaag tegen Sint-Truiden en het kansloze verlies op Anderlecht was het zaterdag vooral voor Lierse D-day. In zijn zoektocht naar een eerste thuiszege van het seizoen waren het ook de geprikkelde Pallieters die de beste start namen. Even voorbij het kwartier mikte Huysegems eerst nog op Kaminski, maar de bezoekende doelman was er nog geen minuut later dan toch aan voor de moeite, toen Claasen door Elgabas werd weggestuurd en de Zuid-Afrikaan het hoofd koel hield alleen voor doel.

Kloof

Het zou pas het voorgerecht blijken voor de middenvelder van Lierse, die op het halfuur de voorsprong van de Lierenaars zowaar verdubbelde. Deze keer knap bediend door de snelle Huysegems had Claasen maar in het lege doel te leggen. Zowaar een 2-0- marge voor de Lierenaars. Ongezien in deze competitie was dat. En die bonus was even logisch als verdiend, want tussendoor had alweer Huysegems ook nog de lat getroffen op een voorzet van Vandooren. OH Leuven kon daar een poging van Boi en een schot van De Vriese tegenoverstellen, telkens gepast gepareerd door een foutloze Kawashima.

Al vroeg in de tweede helft leek Lierse de zege niet meer te kunnen ontglippen, toen Grncarov al te gemakkelijk een voorzet van Maric mocht binnenkoppen. Daarmee scoorde Lierse in niet eens een uur de helft van zijn productie uit de voorgaande twaalf wedstrijden. En toch was de thuisploeg nog niet klaar, want kort na de 3-0 kroop OH Leuven recht met een doelpunt van Chuka. Echt terugkeren in de match lukte de nieuwkomer in eerste klasse echter niet. Het was zelfs Lierse dat nog het dichtst bij een vierde treffer kwam, maar Claasen liet een hattrick ongelukkig liggen.

Niemand die daar na afloop om maalde op het Lisp, want de opluchting was groot. Door de 3-1-thuiszege krijgt Lierse onderaan mede door de ruime thuisnederlaag van Westerlo opnieuw enige ademruimte. De kloof met de Kempense buur bedraagt opnieuw vijf punten.

Kurt GULDENTOPS

Scheidsrechter: De Bleeckere Toeschouwers: 8.311

LIERSE: Kawashima, Gaxa, Grncarov, Saïdi, Vandooren, Claasen, Wils, Maric, Gilberto, Elgabas, Huysegems OH LEUVEN: Kaminski, Vermeulen, Ngalula, Raymaekers, Weuts, Annys, Boi, Geraerts, De Vriese, Remacle, Chuka Doelpunten: 17' Claasen 1-0, 30' Claasen 2-0, 52' Grncarov 3-0, 54' Chuka 3-1 Vervangingen: 46' Gilberto door Mathisen, 71' Weuts door Diandy, 74' Boi door Amoah, 80' Elgabas door Kovacs, 87' De Vriese door Azevedo, 89' Huysegems door Yasser Gele kaarten: Chuka (handspel), Vandooren (fout), Annys (onsportief gedrag), Claasen (fout), Ngalula (fout)

Meer voetbalnieuws