1 / 10

Expo van Kunsthuis Yellow Art in de Halle

Na de vruchtbare samenwerking met cultuurcentrum de Werft in YELLOW (curator Jan Hoet) in 2001, Identitities I (curator Carine Fol) in 2007 en de tentoonstelling van drie kunstenaars van Yellow Art in 2008, is er nu een nieuwe tentoonstelling!

Marc Leysen

Eerst en vooral met beeldend werk van verschillende kunstenaars van het Kunsthuis, maar ook met de presentatie van een project dat tot stand kwam in samenwerking met kunstenaar Vaast Colson.

Samenwerken met erkende kunstenaars is een cruciaal gegeven in de werking van Yellow Art. Gedurende twee jaren werden er samen met Vaast Colson workshops georganiseerd waarin geluidsopnames, tekeningen en teksten gemaakt werden. Beeldend materiaal van dit project wordt opgenomen in de tentoonstelling zelf.

De presentatie van het eindresultaat van deze samenwerking, een box bestaande uit een reeks vinylplaten en bijhorend drukwerk gebeurt op een apart moment in de tentoonstellingsperiode.

Special guests uit cultuur- en muziekwereld worden uitgenodigd om deze box te presenteren, erover te discussiëren en zelf muziek te maken. De box, die gemaakt wordt op een beperkte oplage, wordt tevens te koop aangeboden.

Er is werk te zien van Paul Blockx, Lûkas, August De Puysseleir, Alain Elsen, Bea Van Proeyen, Pierre Dillen, Karel Laenen, Danny Smolders, Willy Casier, Joske Keustermans, Nelly Beraerts, Maria Kusters, Jan Heerkens, Dirk Vandecruys, Sharon Jansen, Luc Zwijsen, Elle Godar, RietV, Steven Crauwels en Andrea de Meyere.

Op zondag 13 november is er een presentatiemoment van het samenwerkingsproject met Vaast Colson met als muzikale gasten: Mauro Pawlowski, Jan Van den Dobbelsteen en Danielle Lemaire. De presentatie is in handen van radio-dj en tv-presentator Luc Janssen.

Dit concert gaat door in de Raadzaal van de Halle van 15u tot 18.30u.

Openingsuren: tot en met zondag 27 november 2011 op vrijdag, zaterdag en zondag van 10u tot 17u.

Voor meer info: Cultuurcentrum de Werft, 014.56.66.66, info.dewerft@geel.be, www.dewerft.be

Marc Leysen

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio