Niels Albert wint in Dottenijs: "Waar voor mijn geld"

Niels Albert heeft zaterdag in Dottenijs de veertiende editie van de veldrit van het Waalse Gewest gewonnen. De Belgische kampioen leidde van start tot aankomst. Wereldkampioen Zdenek Stybar finishte op 12 seconden. In de sprint om de tweede plaats liet hij zijn landgenoot Radomir Simunek achter zich. De Fransman Françis Mourey werd vierde, Rob Peeters vijfde.

ikerremans

Een dag voor de GVA Trofee-veldrit van Ronse kwamen er slechts 25 deelnemers opdagen in Dottenijs. Albert ging er meteen na de start vandoor. Omdat Stybar en Mourey opgehouden werden door een valpartijn duurde het lang vooraleer de reactie op gang kwam. Ook al omdat Alberts ploegmakkers Simunek en Dieter Vanthourenhout alles keurig onder controle hielden. Zo gebeurde het dat tot voorbij half wedstrijd een groep van vijftien in de achtervolging reed, op bijna een minuut van Albert.

Simunek gaf daarna de aanzet tot een spannende strijd voor de tweede plaats. Eerst kreeg hij alleen Mourey mee, maar ook Stybar, Peeters en de Pool Mariusz Gil wisten nog aan te sluiten. Die vijf sprintten voor de ereplaatsen.

'Waar voor mijn geld'

"Als een training wilde ik het een dag voor de tweede wedstrijd voor de GvA Trofee Veldrijden in Ronse niet opnemen", zei Albert achteraf. "Ook de organisator van Dottignies betaalt me om er het beste van te maken en dus zou het niet netjes zijn om met de rem op te rijden. Ik wil overal waar geven voor mijn geld. Hoe het in Ronse zal gaan, zien we zondag wel."

"Een zaak moet me nog van het hart", besloot de Belgische kampioen. "Morgen rijden we met de GP Mario De Clercq een derde zware wedstrijd in een week tijd. Ik hoor dat de cross nog lastiger gemaakt is dan twaalf maanden geleden. Ook Zonhoven was vorige zondag een stuk moeilijker gemaakt. De organisatoren moeten er ook geen wedstrijd van maken om in concurrentie met de Koppenberg als de zwaarste cross bestempeld te worden."

Foto Photo News

MEER OVER Niels Albert

Meer sportnieuws