België opnieuw kopje onder in WK-finale korfbal

België heeft zaterdag zijn meerdere moeten erkennen in Nederland tijdens de finale van het wereldkampioenschap korfbal. In het Chinese Shaoxing veroverde Nederland met 32-26 winst zijn vijfde wereldtitel op rij. Het is al de achtste keer dat België tevreden moet zijn met WK-zilver, telkens waren de noorderburen in de finale te sterk. Enkel in 1991 veroverde ons land het goud door Nederland in de eindstrijd te kloppen.

kscherpenberg

België kon enkel in de eerste wedstrijdminuten gelijke tred houden met Oranje. Tot 4-4 ging het gelijk, daarna liep Nederland uit naar 10-5 en mocht het gaan rusten met een 16-13 voorsprong. Na rust diepte de titelverdediger de voorsprong nog verder uit. Even stond er zelfs een tienpuntenkloof op het bord (17-27), maar in het slot kon België nog milderen tot 32-26.

De nationale ploeg, die tot de finale ongeslagen was op dit WK, kan behalve het zilver ook naar huis met de troostprijs van topscorer in de finale: kapitein Bart Cleyman noteerde 10 punten, 3 meer dan de Nederlander Barry Schep.

In de wedstrijd om het brons haalde Taiwan het eerder zaterdag met duidelijke cijfers van Catalonië: 33-16. In de halve finales hadden de Catalanen met 27-14 verloren van België.

MEER OVER Nederland

Meer sportnieuws