"Natuurlijk doet deze match me iets"

"De trainer die zegt dat het niets doet wanneer hij tegen een ex-team speelt, die liegt", zegt Hein Vanhaezebrouck enkele uren voor de wedstrijd tussen Racing Genk en KV Kortrijk. "Een kortstondige passage: slechts zes maanden, maar het creëert toch een band. Mensen komen je begroeten, het is altijd plezant om er terug te keren."

kscherpenberg

Of hij er dan naartoe trekt met een gevoel van Ik zal eens tonen dat ik het wél kan? "Absoluut niet. Ook vorig jaar niet trouwens. Na mijn periode in Genk zat ik wel zes maanden zonder ploeg: dat was louterend. Je leert eruit."

Het is opmerkelijk hoe hij altijd weer succes heeft in Kortrijk. "Het is niet evident om met een vrijwel compleet nieuwe ploeg te beginnen. Grote clubs maken daar veel bombarie rond. Onze groep hangt alweer stevig aaneen. Dat is een verdienste van de spelers, maar ook van de staf en de entourage."

Vanhaezebrouck blijft de kritische blik van het bestuur over de schouder voelen. Maar het rijtje uitstekende resultaten van de vorige week heeft hem gesterkt in zijn positie: thuiszege tegen Club Brugge, kwalificatie voor de kwartfinale van de Beker tegen STVV, winst op Lokeren.

"Ik heb de spelers deze week extra rust gegeven", zegt hij. "Iedereen heeft de match van Genk tegen Chelsea op tv gezien. Ze zijn zich nu bewust van demoeilijkheidsgraad." Vanhaezebrouck zelf zat in de Cristal Arena. "We gaan niet naar Genk met het idee dat er wel niets zal inzitten, dan kunnen we beter thuis weer een pizza-avond organiseren." Na de winst tegen Club Brugge trakteerden de drie ex-Bruggelingen het hele Kortrijkse gezelschap op pizza. Mits een punt op Genk moet Vanhaezebrouck nu maar eens zelf de portemonnee bovenhalen.

(edso)

MEER OVER KV Kortrijk

Meer voetbalnieuws