Reynders vindt dat PS nu prijs moet betalen

De partij die de premier levert, moet een prijs betalen. Dat zegt MR-vicepremier Didier Reynders. "De MR heeft al veel gegeven. Het communautaire akkoord heeft mijn partij gesplitst." Anderen staken ook hun nek uit. 'Maar niet iedereen heeft evenveel risico's genomen. Nu is het aan de PS", klinkt het in een krant van De Persgroep.

kscherpenberg

Reynders ontkent dat zijn partij moeilijk doet bij het proberen sluiten van een regeerakkoord. "Als er een partij is die wil slagen, dan is het de MR wel. Het communautair akkoord heeft zware gevolgen gehad voor mijn partij. Het heeft zelfs tot een splitsing tussen MR en FDF geleid. Je kunt dus moeilijk beweren dat er bij ons onvoldoende wil is om tot een regeerakkoord te komen. "

Bij de discussies over de sociaaleconomische dossiers en de begroting is het in de eerste plaats aan de PS om zich inschikkelijk te tonen. "Als je met verschillende partijen rond de tafel zit, moet je ervoor zorgen dat iedereen kan eten. Het kan niet dat een partij alles opeet. Men vergeet snel, maar wij hebben al veel gegeven. Er was de eis om B-H-V te splitsen, de eis om een grote staatshervorming te aanvaarden..."

In een interview met La Libre Belgique verhoogt Reynders zaterdag ook opnieuw de druk op de regio's om grotere begrotingsinspanningen te leveren.

MEER OVER Didier Reynders

Nu in het nieuws