Geen 'Mijn Restaurant!' meer volgend jaar

Komend jaar wordt een jaar zonder 'Mijn Restaurant!'. In de wandelgangen is zelfs te horen dat het niet meer terugkomt, maar dat wil vtm niet bevestigen. In 2012 komen er andere culinaire titels.

kscherpenberg

De grote hype die er ooit was rond 'Mijn Restaurant!' is wat gaan liggen. Dat komt onder meer door de erfenis uit het verleden: winst heeft de laureaten nog niet veel geluk gebracht. De drie zaken die de hoofdprijs binnenhaalden, hebben inmiddels de deuren gesloten. Het deed het imago van 'Mijn Restaurant!' geen goed. Dit jaar werden Peter Goossens, Dirk De Prins en Christel Cabanier vervangen door een andere jury, maar ook dat was geen volledig geslaagde zet.

Begin december kennen we de winnaar van reeks vier. Dat wordt voorlopig de laatste winnaar. Vtm heeft voor volgend jaar zeker twee, en misschien zelfs drie andere culinaire titels gepland. "Het is zeker dat we volgend jaar uitpakken met 'Junior MasterChef' en een nieuw seizoen van 'De Beste Hobbykok Van Vlaanderen'", zegt persvoorlichter Sara Vercauteren.

'Junior Masterchef ' is een kinderversie van het programma dat afgelopen zomer met BV's liep en waar topkok Wout Bru de plak zwaaide. Het derde seizoen van De beste hobbykok mogen we in september 2012 verwachten. Sterrenchef Sergio Herman krijgt dan versterking van Peter Goossens, die na lange afwezigheid een terugkeer maakt op vtm.

ToVe

Nu in het nieuws