Floris (14) weer naar school na ongeval in Planckendael

Een maand nadat hij in dierenpark Planckendael een balk op het hoofd had gekregen, is Floris De Houwer (14) uit Westerlo helemaal genezen. Maandag mag hij weer naar school.

kscherpenberg

Wat weet Floris - die even in levensgevaar was - eigenlijk nog van zijn hachelijke avontuur? "Niks", lacht hij. "Ik weet nog dat ik op dat speeltoestel stond en toen ging het licht uit. Ik werd wakker in het ziekenhuis."

"In het begin was hij verward en ook opstandig, want ze hadden hem op zijn bed vastgebonden", legt moeder Chris uit. "Naderhand moesten we hem zeggen dat hij iets ernstigs had meegemaakt. Gelukkig heeft de neurochirurg, dokter Debois, hem erdoor gehaald. Floris: "Een toffe gast. Valère heet hij. Ik besef nu pas dat hij mijn leven heeft gered. Ik vroeg me wel af waarom ik het was die al die pech moest hebben. Ik vond het niet eerlijk."

Floris en zijn ouders hebben zich erg opgetrokken aan de massa wenskaartjes die in hun brievenbus belandden. "Ook van mensen van wie ik al lange tijd niets meer had gehoord", lacht Floris. Floris worstelt nu soms nog met hoofdpijn, maar minder en minder. Maandag moet hij terug naar school.

Met volle goesting? "Toch wel. Het zal leuk zijn om mijn klasgenoten en vrienden terug te zien. Ik kreeg thuis ook al wel bezoek en de leraars wiskunde en chemie hebben hier thuisonderwijs gegeven. Maar ik sta wel wat achter. Voor de examens die er over een maand al aankomen, zal ik hard moeten blokken."

Uitnodiging

De sportieve jongeman moet nog wachten vooraleer hij weer kan voetballen. "Ik mag pas in januari weer sjotten bij de provinciale knapen van KVC Westerlo, en met koppen zal ik nog voorzichtig moeten zijn."

Terug naar Planckendael Floris en zijn ouders kregen van de directie van Planckendael ook een uitnodiging om het park opnieuw te bezoeken. Afgelopen woensdag was het zover. "Dat gaf een raar gevoel", zegt Floris. "Maar ja, zo'n stom ongeval, dat kan overal gebeuren. En we kregen een gratis abonnement voor volgend jaar."

MARC HELSEN

MEER OVER Planckendael

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio