Wetstraat wil dat strijd tegen fiscale fraude prioriteit blijft

Voor de Wetstraat moet de strijd tegen fraude moet een absolute prioriteit blijven. Verscheidene politici reageren gebeten op de berichten de politietop zware fraude geschrapt heeft van de prioriteitenlijst in zijn ontwerptekst voor het Nationaal Veiligheidsplan 2012-2015.

pirombouts

Voor minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom is het "onaanvaardbaar" dat fraudebestrijding zou geschrapt worden van de prioriteitenlijst. "Zeker in tijden van economische crisis waarin we 11,3 miljard euro moeten vinden, moet de strijd tegen fiscale fraude een prioriteit blijven", aldus de Open Vld-politica.

Ingeslagen weg

Ook Carl Devlies (CD&V) kan zich niet vinden in het voorstel van de federale politie. "In de praktijk zou dit betekenen dat de capaciteit zou verminderd worden, en dat zou erg jammer zijn voor de inspanningen die we de voorbije tien jaar geleverd hebben", stelt de staatssecretaris voor de Coördinatie van de fraudebestrijding. "We moeten op de ingeslagen weg verdergaan."

Volgens Bernard Clerfayt (FDF), staatssecretaris voor Bestrijding van de Fiscale Fraude, druist het voorstel ook in tegen de aanbevelingen van de regering en het parlement op vlak van sociale en economische fraudebestrijding. "Het is op budgettair vlak erg belangrijk om de strijd tegen zware fiscale fraude aan te houden", voegt de Schaarbeekse burgemeester eraan toe.

Wat het parlement voorstelde op het vlak van fraudebestrijding vindt U op de expertenpagina van John De Wit.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER