Jongeren steunen voetbalvrienden uit Congo

Kobeta Balé' of 'Laten we voetballen!' is het project dat enkele jonge voetballers uit Hamme en Grembergen promoten. Zij organiseren de theatermonoloog ?MISSIE' voor hun voetbalvrienden uit Congo

arlette vanden bonne

Op 29 juni 2010 vertrokken vijftien jonge voetballers naar Kinshasa, Congo.

Onder hen ook twee jongens uit Hamme, Matthijs en Victor Van Dooren, en hun vriend uit Grembergen, Simon Willocx.

"Tegen de achtergrond van alle ellende in Congo, waar vooral vrouwen en kinderen het slachtoffer van zijn, wilden wij vooral hoop op een betere toekomst voor de kinderen van Congo brengen", getuigt het trio. "We deden dat door deel te nemen aan een voetbaltornooi met straatkinderen en kinderen van de ?Pédiatrie de Kimbondo', een tehuis waar meer dan 650 wezen en zieke kinderen verblijven."

De jongens van het Kobeta Balé-project zijn hun vrienden uit Congo nog niet vergeten. Voor hen organiseren zij zaterdag 5 november, in het CC Jan Tervaert te Hamme, een voorstelling van de aangrijpende theatermonoloog ?Missie' van David Van Reybrouck.

"De opbrengst van de voorstelling gaat via de organisatie Artsen Zonder Vakantie naar de ?Pediatrie de Kimbondo'", vertelt Matthijs Van Dooren. "Met de opbrengst worden kiné-toestellen voor gehandicapte kinderen aangekocht en kan een sportterrein aangelegd worden."

Volgende zomer hopen de drie jongens er bij te zijn als in Bujumbura de vijftigste verjaardag van de onafhankelijkheid van Burundi wordt gevierd.

"Daar willen we het project van Zuster Janine Mairiaux, ten voordele van minderjarige jongens in meisjes in de Ngozi-gevangenis, steunen."

Theatermonoloog ?Missie, zaterdag 5 november 20.15u, CC Jan Tervaert

0478.43.63.28

WO

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio