Politiepatrouille pikt sacjackers van straat

De lokale politie Brussel-West heeft in de nacht van donderdag op vrijdag zes Molenbeekse jongeren opgepakt die verdacht worden van een reeks sacjackings en bendevorming. Ze waren onder meer actief in de buurt van de Leopold II-laan in Sint-Jans-Molenbeek, waar de voorbije twee weken zowat 20 feiten werden gepleegd.

pirombouts

Donderdagavond omstreeks 23.30 uur merkte een politiepatrouille een groepje jongeren op die net een handtas aan het leegmaken waren in de Piersstraat. Er werd een minderjarige ingerekend die onder meer een aantal maaltijdcheques, een gsm en een oplaadkabel bij zich had. De vijf anderen konden ontkomen.

Tien handtassen

Dankzij beelden van bewakingscamera's en getuigenissen werden de vijf jongeren later opgepakt in de buurt. Bij het uitkammen van de buurt vonden de agenten in totaal tien lege handtassen.

Voorlopig worden de verdachten gelinkt aan vier sacjackings die donderdag werden gepleegd op de Leopold II-laan. Ze zijn ter beschikking gesteld van het Brussels parket. Drie van hen zijn al gekend voor andere feiten.

Archieffoto: Photonews

MEER OVER Sint-Jans-Molenbeek

Nu in het nieuws