Kevin Pauwels klopt Sven Nys in Koppenbergcross

Print

Kevin Pauwels klopt Sven Nys in Koppenbergcross

Kevin Pauwels heeft in Oudenaarde de Koppenbergcross gewonnen, de eerste manche van de GvA Trofee Veldrijden. Hij versloeg Sven Nys, die door enkele fietswissels en een lekke band teruggeslagen werd. Zdenek Stybar kwam als derde over de meet.

In de tweede ronde liet Pauwels al zien dat hij de beste was. Hij won de tussensprint, voor Nys en Meeusen. Stybar sloot aan en meteen was duidelijk wie de beste vier in koers waren. Er werd wel geloerd, waardoor Niels Albert - die in de opwarming gevallen was - opnieuw kon aansluiten.

Lekke band

Nys liet niet begaan en plaatste een versnelling waar enkel Pauwels en Stybar op konden reageren. Nys won de voorbije zeven jaar in Oudenaarde, maar de motregen speelde hem parten. Hij dook de materiaalzone in en wisselde van fiets, maar zijn achterband liep langzaam leeg. Pauwels aarzelde niet en reed weg, ook Stybar moest passen.

Stybar kwam na de afdaling in aanraking met een muur, waardoor Nys de wereldkampioen opnieuw kon bijbenen. De achtvoudig winnaar kwam echter geen meter dichter bij Pauwels. De vogel was gaan vliegen en had aan de finish 29 seconden voorsprong.

Kevin Pauwels is meteen ook de eerste leider in de GvA Trofee. Zondag volgt in Ronse de tweede manche in de GvA Trofee, de GP Mario De Clercq.

Lees ook: "Het lot heeft er anders over beslist"

MEEST RECENT