Anderlecht stevig op kop na 4-0 winst tegen Lierse

Print

Anderlecht stevig op kop na 4-0 winst tegen Lierse

Op de twaalfde speeldag in de Pro League heeft Anderlecht zondagavond de drie punten thuisgehouden. De Brusselaars wonnen met 4-0 van Lierse, Gillet was goed voor twee goals.

Met deze zege zet leider Anderlecht de eerste achtervolgers AA Gent en Cercle Brugge op zes punten. Club Brugge, dat zondag coach Adrie Koster ontsloeg, volgt al op zeven punten en landskampioen Racing Genk zelfs op tien punten. Lierse blijft veertiende met negen punten.

Jovanovic

Na een aarzelend begin van Anderlecht profiteerde Jovanovic na tien minuten van een blunder van Lierseverdediger Grncarov: 1-0. Niet veel later schoot de Serviër nog tegen de lat.

Lierse onderging het spel en een kwartier na de openingstreffer kwam Gillet alleen voor Kawashima na een steekpass van Kljestan. Gillet omspeelde knap de doelman en legde de 2-0 in de netten.

Het werd nog 3-0 voor de rust via Kljestan die een mooie aanval afwerkte.

Na de rust dreigde Lierse twee keer via de ingevallen Kovacs, maar de Pallieters kregen uiteindelijk nog een vierde doelpunt binnen, een kwartier voor tijd. Frans kreeg rood voor een fout in de zestien. Gillet trapte de penalty binnen en zet zijn teller zo op zeven doelpunten dit seizoen.

Met een man minder was het voor Lierse vooral aftellen naar het einde. Jovanovic kreeg nog een applausvervanging. Het bleef 4-0.

MEER VOETBALNIEUWS