Blauw-zwart wijst Adrie Koster de deur

Blauw-zwart wijst Adrie Koster de deur

Blauw-zwart wijst Adrie Koster de deur

Print
Club Brugge heeft zijn trainer Adrie Koster de laan uitgestuurd. De nederlaag tegen Racing Genk van zaterdagavond (4-5) deed de Nederlandse oefenmeester de das om.

Het was al de vierde nederlaag (na Kortrijk en Birmingham) op rij voor het ambitieuze Club. Woensdag nog werden de West-Vlamingen gewipt in de Beker van België. AA Gent haalde het wel met strafschoppen.

Assistenten Philippe Clement en Rudy Verkempinck zouden de twee volgende wedstrijden in goede banen moeten leiden.

Club Brugge plukte Koster in 2009 weg bij de jeugd van Ajax. Vorig seizoen loodste de Nederlander Club Brugge naar een teleurstellende vierde plaats.

Vakmanschap

"Bijna een jaar geleden besliste Club om te investeren in de kwaliteit van de spelersgroep, de infrastructuur en de omkadering om Club opnieuw te laten aanknopen met het succes. Daarbij werden drie doelstellingen vooropgesteld: de top drie in de Pro League, de halve finales in de Beker van België en de kwalificatie voor de groepsfase van de Europa League. Vandaag moeten we vaststellen dat Club Brugge op twee vlakken de rol heeft moeten lossen. Er is de uitschakeling in de Beker en een vierde plaats in de competitie met 22 op 36", aldus Club in een communiqué.

"Daarnaast is er een neerwaartse spiraal te bemerken in de vier verloren wedstrijden op rij, waarbij Club er niet in slaagde om een voorsprong vast te houden. Een probleem dat zich sinds het begin van de competitie al stelde, maar waar geen oplossingen voor gevonden werden. Toch is Club Brugge ervan overtuigd dat in de huidige kern voldoende kwaliteit aanwezig is om de positieve resultaten vast te houden."

"Club Brugge wil Adrie Koster bedanken voor zijn inzet en vakmanschap als trainer. Hij is er in geslaagd om Club Brugge aantrekkelijker te laten voetballen. We wensen hem dan ook veel succes toe in zijn verdere carrière."

MEER VOETBALNIEUWS